top of page
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
Βεβαίωση Μη αυθαιρεσιών του Ν4495/17
Τι πρέπει να γνωρίζετε
legalizacija-bespravne-gradnje_59783cdd2
iconfinder_Tick_Mark_Dark_1398912-3.png
elnew.jpg

...Τι σημαίνει αυτό στη πράξη;  Σημαίνει ότι  θα ελέγξουμε υπεύθυνα την ιδιοκτησία σας και θα σας παραδώσουμε βεβαίωση μη αυθαιρεσιών για να προχωρήσετε σε συμβολαιογραφική πράξη χωρίς να έχετε κανένα μελλοντικό πρόβλημα. Αν πρόκειται να αγοράσετε ιδιοκτησία με τον έλεγχο που θα κάνουμε δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συναντήσετε οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

 

Η βεβαίωση θα ανταποκρίνεται στην προβλεπόμενη νομοθεσία του ΥΠΕΚΑ και του Ν.4495/17

  • Πότε Απαιτείται Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17

 

Σε περιπτώσεις πώλησης του ακινήτου

  • ΔΕΝ απαιτείται:

 

Σε περίπτωση ανανέωσης ή παράτασης της μίσθωσης του ακινήτου

  • Ισχύς Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17:

 

Η Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17 ισχύει για 2 μήνες.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17:

1). Πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη/ των ιδιοκτητών (Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ. Διεύθυνση κατοικίας)

 

2). Ταυτότητα

3). Ε9  του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών

4). Συμβόλαιο ιδιοκτησίας του ακινήτου

5). Οικοδομική άδεια (στέλεχος) ή Αριθμό οικοδομικής άδειας (αν υπάρχει)

6). Σχέδια της Αδείας  : Κατόψεις , Τομή , Διάγραμμα Κάλυψης

7). Νομιμοποιητικά έγγραφα με τον παρόντα νόμο ή παλιότερους

Ποια είναι η διαδικασία για να εκδοθεί το ενεργειακό πιστοποιητικό του ακινήτου σας;

1.Μας παίρνετε τηλέφωνο και κλείνουμε ραντεβού εφόσον έχετε τα δικαιολογητικά 5 και 6

 

2. Αν δεν έχετε τα δικαιολογητικά 5 και 6, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς την ανεύρεση των σχεδίων από την αντίστοιχη πολεοδομία.

 

3. Επισκεπτόμαστε το ακίνητό σας:

Συναντόμαστε από κοντά επί τόπου στο ακίνητό σας και εμείς διενεργούμε αυτοψία, και θα μετρήσουμε τους χώρους. Εσείς πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (προσοχή: Τη κάτοψη του ακινήτου πρέπει να την έχετε βγάλει φωτοτυπία, γιατί θα σας τη πάρουμε. Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αρκεί να τα έχετε απλά μαζί σας.

 

4. Πληρωμή:

 Τη μέρα της αυτοψίας μας πληρώνετε και λαμβάνετε από εμάς την απόδειξη.

 Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να πληρώσετε τη μέρα της αυτοψίας, υπάρχει η  δυνατότητα να πληρώσετε με αντικαταβολή με επιπλέον χρέωση 7 ευρώ.

 

5. Την ίδια ημέρα ελέγχουμε τις μετρήσεις μας με τις εγκεκριμένες κατόψεις της πολεοδομίας και εφόσον δεν υπάρχει αυθαιρεσία θα λαμβάνετε  την Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17 σε ηλεκτρονική μορφή στο email σας

Τις επόμενες μέρες λαμβάνετε το ενεργειακό πιστοποιητικό σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου

 

6. Τι γίνεται αν βρεθεί αυθαιρεσία:

Στην περίπτωση που βρεθεί αυθαιρεσία στο ακίνητο τότε ανάλογα το είδος της τακτοποίησης που πρέπει να γίνει θα εκτιμηθεί νέα αμοιβή.

Αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε τακτοποίηση θα πρέπει να μα εξοφλήσετε το 40% της αρχικής αμοιβής.

Γιατί να προτιμήσετε εμάς για την έκδοση της Βεβαίωσης μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17ψτου Ακινήτου σας;

Είμαστε συνεπείς και αξιόπιστοι.

 

Είμαστε γρήγοροι και οικονομικοί.

 

Είμαστε έμπειροι και ευσυνείδητοι:

 

Για αυτό άλλωστε κοιτάμε την λεπτομέρεια και μπορουμε να σας συμβουλέψουμε κατάλληλα σε κάθε περίπτωση τι πρέπει να κάνετε. Συνεργαζόμαστε άψογα με κάθε συμβολαιογράφο ή οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο μηχανικό που εσείς θα επιλέξετε και είμαστε ευέλικτοι. Λύνουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει μόνο με νόμιμους και αξιόπιστους τρόπους ώστε να μην σας δημιουργηθεί ποτέ ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία και μπορούμε να σας συμβουλέψουμε για την περιουσία σας.

 

Εμείς πιστεύουμε ό,τι η ουσία της Βεβαίωση μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17 είναι ο πελάτης μας να γνωρίζει κατά πόσο το ακίνητό του ή αυτό το ακίνητο που επιθυμεί να αγοράσει είναι νόμιμο και στην περίπτωση που δεν είναι νόμιμο, να το γνωρίζει και να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει να γίνει νόμιμο ώστε να προχωρήσει άμεσα και χωρίς προβλήματα η αγοραπωλησία/μεταβίβαση.

Η γνώση είναι δύναμη. Και εμείς θέλουμε να γνωρίζετε .

Έκδοση Βεβαίωσης μη Αυθαιρεσιών του Ν.4495/17 εντός Αττικής

Δραστηριοποιούμαστε εντός Αττικής.  Ενδεικτικά αναφέρονται οι  περιοχές: Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Χολαργός, Παπάγου, Μαρούσι, Κηφισιά, Αμπελόκηποι, Ν. Ιωνία, Παιανία, Πατήσια, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Γλυκά Νερά, Ραφήνα, Πικέρμι, Κορωπί, Γέρακας, παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Βριλίσσια, Μελίσσια, Περισσός, Πευκάκια, Κάντζα, Πικέρμι, Πανόραμα Παλλήνης, ραφήνα,Γλυκά νερά, Γλυφάδα, Κέντρο Αθήνας, Νερατζιώτισσα, Παιανία, Βούλα, Κυψέλη, Γαλάτσι,Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Χολαργός, Παπάγου, Μαρούσι, Κηφισιά, Αμπελόκηποι, Ν. Ιωνία, Παιανία, Πατήσια, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Γλυκά Νερά, Ραφήνα, Πικέρμι, Κορωπί, Γέρακας, παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Βριλίσσια, Μελίσσια, Περισσός, Πευκάκια, Κάντζα, Πικέρμι, Πανόραμα Παλλήνης, ραφήνα,Γλυκά νερά, Γλυφάδα, Κέντρο Αθήνας, Νερατζιώτισσα, Παιανία, Βούλα, Κυψέλη, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κιφησσία, Νεα Ερυθραία, Αργυρούπολη, Αθήνα, Σπάτα, Αρτέμιδα, Λούτσα,  Παπάγου

bottom of page