top of page

Σεμινάριο ΠΕΑ

Δημόσιο·16 μέλη

Αγγελος Τελωνης
Αγγελος Τελωνης

ΠΕΑ σε μη τακτοποιημένο

Καλησπέρα!

Μετά τη παρακολούθηση του σεμιναρίου σας, ανέλαβα το πρώτο μου ΠΕΑ και θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας σε ένα θέμα που με μπέρδεψε

Ο ιδιοκτήτης έφερε μαζί οικοδομική άδεια της πολυκατοικίας και ένα προηγούμενο μισθωτήριο της εν λόγω μονάδας. 

Η άδεια του 1980 δείχνει χρήση ΓΚΑΡΑΖ (πολυκατοικία με γκαράζ που έχει δική του είσοδο).Το μισθωτήριο συμβόλαιο του 2019 το αναφέρει ως ΟΙΚΙΑ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ (με ρώτησε αν πρέπει να το τακτοποιήσει άρα λογικά δε το έχει κάνει).Στην αυτοψία, εγώ είδα χρήση γραφείων από τον ενοικιαστή και το νέο συμβόλαιο ενοικίασης θα είναι στον ίδιο ενοικιαστή.

Εγώ πως θα πρέπει να κινηθώ? Κανονικά, βγάζω πεα με χρήση γραφείου - τριτογενούς τομέα. Του δημιουργώ όμως έτσι πρόβλημα σε επόμενο συμβόλαιο? Αν ναι πως να του πω να κινηθεί? Αν προχωρήσω με την έκδοση, τι τίτλο κτιριακής μονάδας θα βάλω, δε πρέπει να συνάδει με τη χρήση? (Αφού τα έγγραφα δείχνουν Γκαράζ το ένα / οικία το άλλο).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

29 προβολές

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πρώτο σου ΠΕΑ μετά το σεμινάριο 😊

Στο ΠΕΑ αποτυπώνουμε την πραγματική υφιστάμενη κατάσταση που βλέπουμε στην αυτοψία.

• Το ΠΕΑ θα εκδοθεί με βάση τη χρήση που πραγματικά έχει ο χώρος σήμερα, δηλαδή Γραφείο – τριτογενής τομέας.

• Το ΠΕΑ ισχύει για 10 χρόνια. Ακόμα αν το μισθώσει στα επόμενα 10 χρόνια σαν κατάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΠΕΑ με χρήση γραφείο (μιας και τα δύο είναι τριτογενής τομέας)

• Άρα να τον καθυσηχάσεις τον Πελάτη και να προχωρήσεις με χρήση ΓΡΑΦΕΙΟ στην έκδοση ΠΕΑ. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πας πολύ καλά!

Μέλη

• Αγγελος Τελωνης
    Αγγελος Τελωνης
  • nikosantonounikosantonou
    nikosantonou
  • Panagiota Petrouli
    Panagiota Petrouli
  • GeorgeBoutsikosGeorgeBoutsikos
    GeorgeBoutsikos
  • mavidisangel2001mavidisangel2001
    mavidisangel2001

SavingEnergy.gr

Καλλιακούδη Κωνσταντίνα

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.,M.sc.

Eνεργειακή επιθεωρήτρια Γ' τάξης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

T   2106043748

K   6937308213

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.)

Μηχανολόγοι Μηχανικοί

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ - EΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ και ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγάμ. Μεταξά 20, Αθήνα

Ολυμπίας 7,Παλλήνη

Κανάρη 55, Αγία Παρασκεύη

Μηδείας 37, Νέα Ιωνία.

Athina Greece

• Facebook Social Icon
bottom of page