ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
Καλησπέρα Κωνσταντίνα και σε όλη την ομάδα.
Έχω να βγάλω ΠΕΑ σε διώροφη μονοκατοικία. Στο ισόγειο υπάρχει καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο και στον Α' όροφο έχει δύο υπνοδωμάτια με μπάνια και ένα δωμάτιο γραφείου. Έχω κάποιες ερωτήσεις:
1. Στο ισόγειο υπάρχει εξωτερικά, σε επαφή με το κτίριο, αποθηκευτικός χώρος χαμηλού ύψους (1,7μ) και εμβαδού 2,40τμ. Η πρόσβαση γίνεται από μία εξωτερική πορτούλα.
Στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας που είναι σε επαφή με αυτήν την αποθήκη, υπολογίζω το U σαν να είναι σε επαφή με ΜΘΧ? Επίσης επειδή η αποθήκη έχει ύψος 1,7μ, ένα τμήμα της τοιχοποιίας είναι σε επαφή με την αποθήκη και το υπόλοιπο τμήμα με τον εξωτερικό αέρα. Πως το αντιμετωπίζω?
2. Στην οροφή του Α' ορόφου υπάρχει μπέτινη πλάκα και από πάνω ξύλινη στέγη. Ο χώρος κάτω από την στέγη θεωρείται ΜΘΧ?
3.Σχετικά με τα συστήματα στο ισόγειο υπάρχει μόνο ένα τζάκι και στον Α' όροφο υπάρχουν τρία air condition. Στην θέρμανση καταχωρώ μόνο το τζάκι? (μήπως πρέπει να βάλω και τα air condition?)
Ζητώ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Kαλημέρα Μαρία,
είναι λογικό να έχεις απορίες για την περίπτωση μονοκατοιίας γιατί ακόμα δεν το έχεις διδαχτεί μιας και την ύλη αυτή την καλύπτουμε στο LIVE ZOOM που θα γίνει 20/6. Θα πρότεινα να δηλώσεις συμμετοχή μέσω εμαιλ.
Σχετικά με τα ερωτήματά σου
Από ότι καταλαβαίνω είναι διαχωριστική επιφάνεια. οπότε αφούμε περάσεις τη Ζώνη και μετά το ΜΘΧ θα περάσεις και τη καρτέλα της διαχωριστικής επιφάνειας. Και στη συνέχεια θα συμπληρώσεις το εμβάδο κλπ
Όχι θεωρείται όλο σαν ένα δομικό στοιχείο: "Πλάκα κάπτω από μη θερμομονωμένη στέγη". Από τους αντίστοιχους πίνακες τη ΤΟΤΕΕ θα πάρεις το Uvalue
Στη θέρμανσης θα καταχωρήσεις και το τζάκι του ισογείου και τα 3 split unit του Οροφου. Θα βάλεις αναλογία εμβαδών στους μήνες.
Οι ερώτησεις είναι για να εκφράζονται ελεύθερα. Εύχομαι οι απαντήσεις μου να σε βοηθήσουν
Σε περιμένω στο LIVE ΖΟΟΜ " ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ" για να σε κατατοπίσω περαιτέρω
Καλό Απόγευμα