top of page

Σεμινάριο ΠΕΑ

Δημόσιο·24 μέλη

Απορίες σεμιναρίου

Καλησπέρα σας,

δύο απορίες από το σεμινάριο.

1) Για τα U της πόρτας εισόδου, δεν κατάλαβα γιατί τα διαιρούμε δια 2. Επίσης λέτε ότι το μέταλλο είναι 2 και το ξύλο 3, αλλά εγώ βλέπω άλλες τιμές στον πίνακα 3.13.β

Μήπως εννοείτε σε επαφή με εξωτερικό αέρα είναι 3 και με Μ.Θ.Χ. είναι 2 (για μεταλλική πόρτα);

2) το U στο σενάριο θερμοπρόσοψης πως βγαίνει 0,65; Εμένα το U μου βγαίνει 0,35-0,38 και αν προσθέσει κανείς το 0,2 των θερμογεφυρών δεν ξεπερνά το 0,6. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά απλά θέλω να ξέρω αν κάτι στη μεθοδολογία μου είναι λάθος.

Ευχαριστώ!

7 προβολές
Κωνσταντίνα Καλλιακούδη
Κωνσταντίνα Καλλιακούδη
πριν από 6 ημέρες

Kαλημέρα σας,

σχετικα με τις απορίες σας.

1) Πάμε στον πίνακα της ΤΟΤΕΕ-1 (αυτόν που σωστά αναφέρετε) και επιλέγουμε τη στήλη σε επαφή με ΜΘΧ. Αναφερόμαστε σε πόρτα που βρίσκεται σε ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ήτοι σε επφαή με ΜΘΧ. Αν η πόρτα είναι μεταλλική, η τιμή είναι 4. Εμείς όμως στα VIDEO ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ λύνουμε ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, όχι ολόκληρο κτήριο. Το ολοκληρο κτήριο ιθμίζω ότι θα το δούμε στο LIVE. Άρα με την ίδια λογική που αντιμετωπίζαμε το Uvalue της διαχωριστικής επιφάνειας (μπλε επιφάνεια σε επαφή με το κλιμακοστάσιο στο σχέδιο του παραδείγματος) που κάναμε (Uvalue από πίνακες σε επαφή με ΜΘΧ)/2, την ΙΔΙΑ λογικη εφαρμόζουμε και εδώ. Επειδη λοιπόν εξετάζουμε ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, άρα η διαχωριστική επιφάνεια μπαίνει στη καρτέλα των Αδιαφανών επιφανειών σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα, επιλέγουμε την τιμή σε επαφή με ΜΘΧ/2. Στο LIVE ZOOM θα ξεκαθαρίσει η απορία σας καλύτερα που θα δείτε ότι τις διαχωριστικές επιφάνειες σε ολόκληρο κτήριο τις βάζουμε στη δική τους καρτέλα οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε το δια 2.

2) Στο σενάριο της Θερμοπρόσοψης το προσεγγίζουμε απλά, βάσει των πινάκων της ΤΟΤΕΕ. Ήτοι η μέγιστη τιμή είναι 0.45 από τον πίνακα 3.3α για κλιματική ζώνη Β και προσθέτουμε τις θερμογέφυρες. Και η δική σας προσέγγιση όμως μοιάζει σωστή. Υποπτέυομαι ότι το 0.38 προέκυψε από αναλυτικό υπολογισμός Uvalue με βάση τον τύπο της ΤΟΤΕΕ της ΔΕΥΤΕΡΗΣ. Οπότε 0.38+0.20=0.58 W/m2K O Eνεργειακός Επιθεωρητής ή Η Ενεργειακή Επιθεωρήτρια έχουν την δυνατότητα να κάνουν αναλυτικό υπολογισμό. Έχουν όμως και τη δυνατότητα να αξιοποιούν και τους πίνακες της ΤΟΤΕΕ-1 με σκοπό να γλιτώνουν χρόνο.

Ελπίζω να βοήθησα!!!!

Μέλη

• Αγγελος Τελωνης
    Αγγελος Τελωνης
  • nikosantonounikosantonou
    nikosantonou
  • Ιωάννης Σκαρλάτος
    Ιωάννης Σκαρλάτος
  • Μαρία Κοσιώρη
    Μαρία Κοσιώρη
  • Panagiota Petrouli
    Panagiota Petrouli

SavingEnergy.gr

Καλλιακούδη Κωνσταντίνα

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.,M.sc.

Eνεργειακή επιθεωρήτρια Β' τάξης

Ενεργειακή Ελεγκτής Β' τάξης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

T   2106043748

K   6937308213

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ - EΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ και ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγάμ. Μεταξά 20, Αθήνα

Ολυμπίας 7,Παλλήνη

Κανάρη 55, Αγία Παρασκεύη

Μηδείας 37, Νέα Ιωνία.

Athina Greece

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.)

Μηχανολόγοι Μηχανικοί

• Facebook Social Icon
bottom of page